Yahoo trekt omstreden clausules Geocities in

Geocities trekt de nieuwe gebruiksvoorwaarden die het vorige week afkondigde, al weer in. Dit in reactie op de vele protesten die de voorwaarden losmaakten. Volgens deze regels verkreeg Geocities automatisch de rechten op de informatie die gebruikers op de pagina's van de Internet-gastheer onderbrachten.

Yahoo! nam Geocities in januari over voor 4,6 miljard dollar over. Naar aanleiding daarvan werden nieuwe gebruiksvoorwaarden opgesteld, die vorige week maandag werden gedeponeerd. Daarin was de passage opgenomen dat leden door het gebruik van de hosting-service van Geocities 'het kostenvrije, eeuwige, onherroepbare, niet-exclusieve en volledig door te geven vergunningrecht verlenen op het reproduceren, veranderen, aanpassen, publiceren, vertalen, aftreksels nemen, distribueren en vertonen' van hun inhoud.
Dat wekte alom kritiek - en opzeggingen- , dusdanig dat Geocities bakzeil haalde. Volgens vice-president Tim Brady van Yahoo! had zijn bedrijf 'nooit de bedoeling om iets van de dingen te doen waarvan gezegd werd dat we daar het recht toe hadden'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-05T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.