Iomega koopt Syquest-restanten

Opslagfabrikant Iomega staat onder druk om te moderniseren. Nieuwe producten en uitvindingen, zoals de compacte flash-drive van IBM en de overgang naar magneto-resistieve magneetkoppen, betekenen weinig goeds voor de huidige marktleider in 'verwijderbare media'. Dit is ook te zien aan de financiële resultaten van het bedrijf.

Analisten menen dat Iomega dankzij de recent aangekondigde overname van ex-concurrent Syquest de technologie-achterstand op zijn andere concurrenten tijdelijk kan verkleinen. Syquest leverde de Sparq-drive die twee keer de opslagdichtheid haalt van Iomega's Jazz-drive. "Toch moet Iomega zijn producten verder moderniseren", meent president Jim Porter van onderzoeksbureau Disk/Trend. De relatief oudere technologie die Iomega gebruikt kan de sterk dalende prijzen voor harde schijven niet bijhouden, aldus Porter.
Iomega krijgt voor slechts 9,5 miljoen dollar de restanten van Syquest, dat in november vorig jaar failliet ging, in handen. Deze aankoop moet nog wel worden goedgekeurd door de United States Bankruptcy Court. Indien het hof haar goedkeuring hecht aan de overname, krijgt de fabrikant van de bekende Zip-drive alle intellectuele rechten, de voorraden en de Amerikaanse onroerende goederen van Syquest in handen. Iomega neemt echter niet de materiële verplichtingen of obligaties over.
Iomega en Syquest zullen hun langdurige geschil over inbreuk op patenten en rechten dan ook bijleggen. Daarnaast wil de koper een bod uitbrengen op bepaalde bezittingen van Syquests dochteronderneming in Maleisië. De restanten van die divisie worden gescheiden verkocht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.