Sun blijkt betrokken bij Fujitsu-Siemens

De samenwerking tussen Fujitsu en Siemens blijkt ook een link te hebben met Sun Microsystems, tevens bedrijfspartner van de Japanse computerleverancier. Het Duitse Siemens zal vanaf oktober Fujitsu-computers met Suns Solaris en diens Sparc-processor verkopen.

Het samengaan van de computertakken van Siemens en Fujitsu krijgt in Europa vorm als een onderafdeling van Fujitsu Computer Systems. Deze komt voor 50 procent in handen van het Duitse concern. Fujitsu's Britse dochter ICL en Siemens' dienstverleningstak blijven buiten schot. De activiteiten van Siemens buiten Europa worden ondergebracht in plaatselijke Fujitsu-divisies. De werknemers van beide bedrijven kregen deze week de details van de plannen te horen.
Verder zijn er lange-termijnplannen voor de x86- en Sparc-uitvoeringen van Suns Unix-variant. Siemens werkt al anderhalf jaar met de 32-bit Intel-versie van Solaris en gebruikt die kennis om een 64-bit variant op aanstaande IA-64-systemen te kunnen leveren. Op de planning staan echter ook systemen met de Ultrasparc-compatibele Sparc64-processor van Fujitsu-dochter Hal Computer Systems. Die moeten de komende lente uitkomen, ruim voordat Sun zijn Serenghetti-servers lanceert, die draaien op Ultrasparc III Cheetah-chips.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-07T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.