Franse nucleaire industrie haalt 2000

De nucleaire industrie in Frankrijk zal op tijd zijn testen voor het millenniumprobleem afronden. Dit rapporteerde het Franse veiligheidsinstituut Dsin (la Direction de la Sûrete des Installations Nucléaires) gisteren.

Het Franse persbureau NucNet meldt dat het Y2K-programma van de nucleaire centrales op schema ligt, maar dat de Dsin de voortgang nauwgezet blijft volgen. In september komt de organisatie met een uiteindelijk overzicht van de millenniumparaatheid.
De nationale electriciteitsleverancier van het land, Electricite de France (Edf), verkrijgt 75 procent van zijn capaciteit uit nucleaire centrales. Nog geen twee maanden geleden waarschuwde het Franse instituut voor nucleaire veiligheid (Ipsn) dat bijna 80 procent van de electriciteitssystemen van Edf gevoelig kunnen zijn voor het millenniumprobleem.
Nucleaire centrales moeten gesloten worden indien minder dan 40 procent van hun interne systemen millenniumbestendig is. Dat percentage is een veiligheidsvereiste voor operationele nucleaire systemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-07T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.