IBM en Novell samen in beheer netwerken

IBM en Novell introduceren morgen een gezamenlijk initiatief om het beheer van netwerkinformatie te vereenvoudigen. Allereerst zetten de twee bedrijven het Directory Interoperability Forum op.

Die organisatie moet meer standaardisatie op softwargebied bevorderen zodat verschillende netwerk-directories met elkaar kunnen samenwerken. Netwerk-directories zijn in wezen databanken met gegevens (zoals toegangsrechten) over werknemers, klanten, computers, applicaties en diensten.
Bedrijven en IT-leveranciers hechten steeds meer belang aan dit soort beheerhulpmiddellen om complexe omgevingen flexibel te kunnen besturen. Novell levert al lange tijd zijn eigen directory-diensten (NDS), terwijl Microsoft in het aanstaande Windows 2000 een eigen versie met de naam Active Directory introduceert.
Deze leveranciers geven, net zoals IBM sinds enige tijd, directory's een centrale plaats in hun strategieën. IBM en Novell willen met hun samenwerking de ontwikkeling versnellen van geavanceerde interfaces waardoor directory-software kan samenwerken, ongeacht van welke leverancier die programmatuur afkomstig is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-07-07T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.