Olivetti-baas nieuwe topman Telecom Italia

Olivetti-baas Roberto Colaninno is de nieuwe topman van Telecom Italia. Hij zit de nieuwe Raad van Bestuur het bedrijf voor, die gisteren door de aandeelhoudersvergadering is benoemd. Voormalig topman Franco Bernabe werd door de aandeelhouders niet voor een nieuw functie gekozen.

Colaninno's eerste daad betrof de aankondiging financiële beslissingen tenminste drie maanden uit te stellen. Eerst wil hij kennismaken met de 120.000 werknemers van Telecom. Concrete onderhandelingen met de Spaanse collega's van Telefonica ontkende hij. Ook tot gesprekken met Deutsche Telekom, dat met Olivetti dong naar de zeggenschap over Telecom Italia, zal het voorlopig niet komen.
Nieuw in de raad is Enrico Bondi. Hij komt van energiebedrijf Edison, dat sinds enkele weken 1,5 procent van de aandelen in Olivetti bezit. Olivetti-dochter Tecnost bezit na de grootste vijandelijke overname in Europa ooit, ruim 52 procent van de aandelen Telecom Italia.
Ook nieuw is Gerard Worms, voormalig topman van het Franse Suez. Andere bestuurders zijn Emilio Gnutti, die in Olivetti investeerde toen het bedrijf het moeilijk had, en Sergio Erede, juridisch adviseur van Olivetti. Verder nemen voor het eerst in de dertienkoppige raad zitting Peter Cohen, investeerder en voormalig hoofd van Shearson Lehman, Olivetti-voorzitter Antonio Tesone en de voorzitter van Wang Global, Jospeh Tucci.
Domenico Siniscalco en Paolo Ferro Luzzi vertegenwoordigen de Italiaanse overheid, die een klein belang in Telecom heeft. Angelo Benessia en Jeffrey Livingston zijn aangesteld om de belangen van andere kleine aandeelhouders te beschermen.
Telecom, goed voor meer dan twee procent van het Italiaanse bruto nationaal product, realiseerde vorig jaar een netto winst van 3,83 biljoen lire (ruim vier miljard gulden). De omzet beliep 45,5 biljoen lire.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.