Ecma begeleidt standaardisering Java

Sun lijkt de controle over de standaardisering van Java langzaamaan te verliezen. Tijdens een vergadering van Ecma (voorheen de European Computer Manufacturers Association) in Kyoto, werd besloten niet langer verder te werken aan de standaardisering van Java onder de richtlijnen van Sun.

Daarmee lijkt de weg open voor andere partijen dan Sun, de oorspronkelijke ontwikkelaar van Java, om met voorstellen te komen. De maker zelf stelde voor Ecma te belasten met de standaardisering van Java, maar dan onder Suns controle. De Ecma besloot anders: het benoemt een technische commissie die de standaardisering verder moet begeleiden. Deze commissie staat ook open voor andere bedrijven. Microsoft schijnt al een wensenlijstje gereed te hebben. Deze zouden aan de orde moeten komen op een vergadering op 11 en 12 augustus in San Francisco.
Sun haalde echter ook een overwinning in Ecma-verband. Het voorstel van het bedrijf om Java compatibel te houden voor alle computers, werd door Ecma wel overgenomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.