Initiatief voor Europese middlewarestandaard

Tien Europese bedrijven willen een gezamenlijke standaard voor middleware ontwikkelen. Daarmee willen ze 'een reuzensprong' maken, die de achterstand van het Europese bedrijfsleven op de Amerikaanse concurrentie te niet moet doen.

De tien bundelen hun onderzoek- en ontwikkelingsprogramma's voor software die gebruikt wordt in communicatie-, multimedia- en informatietoepassingen. Zij stellen zich tot doel deze systemen beter onderling te laten samenwerken en eenvoudiger toegankelijk te maken voor gebruikers.
Het project, dat de naam Information Technology for European Advancement (Itea) meekrijgt, heeft vooralsnog een looptijd van acht jaar. De bedrijven verwachten in die tijd ruim zeven miljard gulden kosten te maken - wat overeenkomt met twintigduizend manjaren. Mede vanwege de industriepolitieke inslag van het project - de initiatiefnemers stellen te willen voorkomen dat het aandeel van het Amerikaanse bedrijfsleven op de Europese softwaremarkt verder groeit dan de huidige 65 procent - rekenen de initiatiefnemers op de - financiële - steun van overheden.
Het consortium achter het initiatief bestaat uit Alcatel, Barco, Bosch, Daimler Chrysler, Bull, Italtel, Nokia, Philips, Siemens en Thomson.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-30T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.