Ikarus ontdekt nieuw Java-virus

Het Australische anti-virusbedrijf Ikarus waarschuwt voor een nieuw Java-virus, Beanhive genaamd. Volgens een woordvoerder vormt dit kwaadaardige Java-programma een gevaar voor eindgebruikers.

Dat in tegenstelling tot de voorgaande incarnatie van dit virus, genaamd Strange Brew, dat volgens Ikarus slechts een probleem was voor ontwikkelaars die Internet-toepassingen maken. Beanhive bestaat uit twee componenten: de 'werker' en de 'koningin'. De eerste hecht zichzelf aan een Javaclass-bestand en verkrijgt toegang tot een PC via de webbrowser. De 'koningin' reageert op een signaal van de geïnfiltreerde 'werker', reist af naar de besmette machine en bouwt daar een nieuwe Beanhive.
De nu ontdekte variant heeft geen schadelijke functies, maar dit kan volgens Ikarus in principe worden toegevoegd. De nu bekende Beanhive besmet alleen klasse-bestanden, terwijl de bouw van de 'korf' systeembronnen kost. De eenvoudigste manier om computers te beschermen tegen Beanhive is het uitschakelen van alle Java-applets in de webbrowser, aldus Ikarus.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.