Verhoren antitrustzaak Microsoft voorbij

De getuigenverhoren in de antitrustzaak tegen Microsoft zijn beëindigd. Gisteren was de laatste zittingsdag. Tijdens zijn laatste optreden toonde aanklager David Boies een document van Microsoft, met voetnoten van Bill Gates, waarin staat dat America Online (AOL) niet in staat is de positie van de softwarefabrikant te bedreigen.

Deze uitspraak valt niet te rijmen met de verdedigingstaktiek van Microsoft. Het bedrijf noemt de overnamestrategie van AOL juist als voorbeeld van de groeiende concurrentie op de markt. Hierdoor kan geen sprake zijn van een monopolie van Microsoft.
De advocaten van Microsoft kwamen met materiaal op de proppen waaruit zou blijken dat AOL een nieuwe overname heeft aangekondigd. Na de zitting bleek dit bericht niet juist te zijn.
De partijen zullen nu documenten opstellen waarin ze aangeven welke feiten naar voren zijn gekomen. Rechter Thomas Jackson zal op zijn vroegst in november een uitspraak doen, waarna de verliezende partij in hoger beroep kan. De verwachting is dat deze rechtszaak tot 2002 zal voortduren, of de partijen moeten een schikking overeenkomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-25T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.