IBM schrapt 1100 banen bij opslagsystemen

IBM is begonnen met het schrappen van elfhonderd banen in zijn fabriek in San Jose (Californië). De productie wordt overgenomen door fabrieken in onder meer Japan en Mexico.

In San Jose maakt IBM loopwerken voor opslagsystemen. De sanering treft ongeveer tien procent van de werknemers, allen fabriekspersoneel in vaste dienst. IBM verwacht de operatie, die een maand geleden werd aangekondigd, over een jaar te hebben afgerond.
Het hoofdkantoor van de divisie Opslagsystemen blijft in San Jose, waar IBM sinds de jaren vijftig zijn opslagsystemen maakt. Het bedrijf blijft er vooral onderzoek en ontwikkeling van nieuwe opslagtechnologie en geavanceerde drives verrichten. De afdelingen 'technische ondersteuning' en 'klantondersteuning' zullen worden uitgebreid. Hoeveel van de elfhonderd mensen daardoor vervangend werk zullen vinden, is voorlopig onbekend.
De assemblage van tapedrives gaat naar Guadalajara, andere productie brengt IBM van San Jose over naar vestigingen in Mexico en Hongarije. Enkele werknemers zullen verhuizen naar Fujisawa in Japan, waar de productie van serverloopwerken naartoe gaat. IBM heeft een marktaandeel van 27 procent in deze markt; het bedrijf zet 8,2 miljard dollar om in drives, waarvan het merendeel voor servers. Door de voortgaande prijsdalingen zien producenten zich voortdurend genoodzaakt productiekosten terug te brengen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.