Deze week antwoord Frontier op bod Qwest

Frontier bereidt een antwoord voor op het bod van Qwest. Dit melden ingewijden bij het bedrijf. De raad van bestuur van Frontier komt naar verwachting deze week bij elkaar.

Qwest strijdt met Global Crossing om Frontier, aanbieder van zowel lokale- als lange afstandstelefonie; Global Crossing heeft naar verluidt bijna 42 miljard dollar over voor Frontier en US West. Qwest maakte afgelopen week bekend voor 48 miljard in de buidel te willen tasten.
Global Crossing en Qwest, bouwers van glasvezelnetwerken, willen zich graag ontfermen over de bedrijven vanwege de 25 miljoen aansluitingen van US West en het Amerikaanse lange afstandsnetwerk van Frontier. Daarmee versterkt verwachten ze beter te kunnen concurreren met AT&T en MCI Worldcom.
Eerder stelden Frontier en US West niet in te gaan op het bod van Qwest, strategische partner van KPN Telecom. In het verhoogde bod gaat Qwest in op een aantal hordes die de twee tegen overname zien. Bijvoorbeeld een voorstel voor een mogelijke verkoop van de lange afstandsactiviteiten van US West, die de autoriteiten tevreden kan stellen.
Frontier en US West kunnen vanwege de overeenkomst die er al ligt met Global Crossing, slechts met Qwest onderhandelen als zij formeel aangeven het bod van de laatste hoger aan te slaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.