Siemens in software voor mobiele apparatuur

Siemens heeft belangen verworven in de softwarebedrijven More Magic Software en Phone.com. De Duitse producent zegt daarmee gelijke tred te willen houden met de ontwikkelingen in de industrie.

Siemens betaalde anderhalf miljoen dollar voor een belang van 16 procent More Magic Software. Dit bedrijf, gevestigd in Helsinki, werd in 1997 opgericht door wetenschappers en programmeurs van de universiteit van de stad. Het maakt programmatuur dat elektronisch betalen via draadloze apparaten mogelijk maakt.
Een minderheidsbelang in Phone.com kostte Siemens tenminste een miljoen dollar. Het bedrag is niet bekendgemaakt, maar bedraagt in ieder geval minder dan tien miljoen dollar. Phone.com, gevestigd in het Amerikaanse Redwood City, maakt software waarmee aanbieders van mobiele telefonie Internet-toegang kunnen realiseren. Het bedrijf is ook betrokken in het Wireless Application Protocol Forum met de grote producenten van mobiele telefoons. Eerder dit jaar winkelde Siemens al voor meer dan een miljard dollar in de Verenigde Staten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.