IBM en Rational gaan nauwer samenwerken

IBM en softwarebedrijf Rational gaan nauwer samenwerken bij de integratie van hun producten voor elektronische handel. Daardoor zullen klanten hun applicaties sneller in gebruik kunnen hebben, zo verwachten de twee.

Een eerste gezamenlijk product is programmatuur die IBM's ontwikkelomgeving Visual Age voor Java verbindt met de modeleersoftware van Rational. De integratie laat Visual Age Java-code lezen, zet het om in XMI-definities (XML Metadata Interchange), waarna een visueel model in Rational Rose gecreëerd kan worden. Andersom kan ook. Ontwikkelaars maken een ontwerp door plaatjes te tekenen via UML (Unified Modelling Language) en genereren daarna direct de Java-code in Visual Age. De integratie is vanaf 30 juni voor geregistreerde gebruikers beschikbaar ophttp://www.software.ibm.com/vadd.
IBM en Rational werken al langer samen, maar hebben nu gekozen voor een zogenaamde strategische relatie. Volgens John Swainson van IBM is deze stap ingegeven door de vraag van klanten. "We hebben gezamenlijke klanten die vroegen om een betere integratie van onze producten, zodat zij hun applicaties voor elektronische handel sneller kunnen bouwen."
Andere geïntegreerde producten van de twee bedrijven zijn: Test Studio van Rational, gebruikt om applicaties geschreven in Visual Age te testen en te automatiseren; en Performance Studio (Rational) waarmee applicaties gebouwd op IBM's Websphere Application Server kunnen worden getest. Voorts bevatten IBM's Insurance Industry Architecture en en San Francisco Application Framework integratie-opties met Rational Rose.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.