Netscape met zoekmachine gebaseerd op Google

America Online-dochter Netscape heeft een nieuwe Internet-zoekmachine onthuld. De verbeterde speursoftware is gebaseerd op de programmatuur en technologie van Google (http://www.google.com) die voor een deel in handen is van AOL.

Die zoekmachine analyseert de verwijzingen (hyperlinks) op websites en bepaalt aan de hand daarvan de populariteit en daarmee relevantie van sites voor een zoekopdracht. "Dit valt onder AOL's streven om Internet-navigatie makkelijker te maken voor gebruikers", zegt directeur David Beckwith van Netscape.
Hiermee vervangt het bedrijf zijn eerdere zoekmachine die werd aangedreven door technologie van Excite, sinds enige tijd ook zelf een Internet-portaal en daarmee een van de vele concurrenten van Netscapes Netcenter-site. De overname van Netscape door AOL luidde het einde in van de overeenkomst met Excite; de concurrentie-overlap werd simpelweg te groot. Overigens werd Excite op zijn beurt weer opgekocht door AOL-concurrent @Home.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.