Compaq bevestigt verkoopplannen Altavista

Compaq onderhandelt met investeringsmaatschappij CMGI over de verkoop van zijn webportaal annex zoekmachine Altavista. Dit bevestigde de computerfabrikant gisteren na enkele dagen van hevige geruchten.

Een eventuele overeenkomst tussen de twee partijen zou ook de recente aanwinsten van Altavista omvatten, waaronder Shopping.com en Zip2. CMGI wil in ieder geval een sturend, en dus meerderheids-, belang in het portaal krijgen, aldus de verklaring van beide bedrijven.
"De aftastende gesprekken die we hebben gevoerd, bevatten ook de schepping van een strategische relatie tussen Compaq en CMGI om de Internet-strategie van Compaq te bevorderen", aldus het persbericht. De twee zeggen echter geen publieke aankondigingen meer te doen totdat er een definitieve overeenkomst is bereikt. Berichten doen de ronde dat dat binnen een week zou kunnen plaatsvinden.
Indien deze verkoop doorgang vindt, zou Compaq volgens ingewijden een minderheidsbelang verkrijgen in CMGI. Analisten schatten dat er met deze hele operatie een bedrag van tenminste twee miljard dollar is gemoeid. In januari van dit jaar liet Compaq nog doorschemeren dat het zijn Altavista-dochter wou onderbrengen in een zelfstandige, beursgenoteerde onderneming. Sindsdien heeft het bedrijf echter wat tegenslagen te verwerken gekregen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-25T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.