AOL wil goedkope PC zonder Windows

America Online onderhandelt met PC-fabrikant Microworkz Computer over het bieden van zijn online-diensten op machines die niet op Microsofts Windows draaien. Deze gesprekken verkeren echter nog in een verkennende fase.

Desondanks kan dit grote gevolgen hebben voor de antitrustzaak waarin Microsoft is verwikkeld. De aangeklaagde firma diende een nieuwsbericht over de onderhandelingen tussen AOL en Microworkz gisteren in als bewijs, nadat de laatste getuige zijn zegje had gedaan. Rechter Thomas Penfield Jackson keek op van deze ontwikkeling, die in contrast staat met eerdere getuigenis van AOL-topman David Colburn.
Indien de online-dienst in zee gaat met de hardwareproducent, kan AOL goedkope Microworkz-systemen verkopen of ze zelfs gratis aanbieden aan nieuwe abonnees. Analisten menen dat dit in beide gevallen leidt tot een forse uitbreiding van AOL's abonneebestand, dat nu op 17 miljoen gebruikers zit. AOL-computers zouden zelfs een belangrijke nieuwe concurrent voor Windows-PC's kunnen worden.
Microworkz-directeur Rick Latman zegt dat zijn bedrijf slechts met AOL praat over een wederzijdse marketing-initiatief, maar verstrekte verder geen details. Zijn bedrijf introduceerde deze week op de PC Expo-beurs in New York de iToaster-computer die draait op een besturingssysteem van Be Inc., niet-Microsoft applicaties heeft voor onder meer tekstverwerking, en makkelijk toegang biedt tot internet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-25T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.