Sap benadrukt Internet via directiewijziging

Sap herziet de verantwoordelijkheden van zijn topdirecteuren met onmiddelijke ingang. Met deze stap wil de Duitse softwareleverancier zijn nieuwe nadruk op Internet laten blijken.

President Hasso Plattner neemt de leiding van het webportaalhttp://www.mysap.com op zich, het nieuwe Internet-project van het bedrijf. Directievoorzitter Henning Kagermann neemt de wereldwijde leiding over. Beide mannen zullen wel de titels van ceo en voorzitter van de directieraad blijven delen.
De interne organisatiestructuur van Sap, verdeeld in divisies naar industriesegmenten, blijft echter ongewijzigd. De wisselingen in de wacht moeten wel het signaal uitdragen dat mySap.com niet "zomaar een initiatief is", aldus woordvoerder Herbert Heitmann.
Daarnaast is de benoeming van Kagermann een teken van de voortdurende consolidatie van de wereldwijde activiteiten van Sap. Die topman heeft nu minder verantwoordelijkheden die alleen gerelateerd zijn aan specifieke producten, waardoor hij zich meer kan richten op "het algemene beeld", zegt Heitmann.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-25T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.