CMGI koopt voor 2,3 miljard dollar Altavista

Investeringsmaatschappij CMGI koopt de zoekmachine annex Internet-portaal Altavista van Compaq. Met deze overname is een bedrag gemoeid van 2,3 miljard dollar. Daarvoor krijgt CMGI een belang van 83 procent. De overige 17 procent blijft in handen van Compaq.

Een onderdeel van deze overeenkomst is ook de benoeming van de hardwareleverancier tot CMGI's 'strategische IT-partner'. Compaq zal producten en diensten leveren aan zijn kersverse partner. Als wederdienst zullen de veertig Internet-acquisities van CMGI aangeprezen worden op sommige computersystemen van Compaq. De investeringsmaatschappij bezit onder meer een meerderheidsbelang in Internet-portaal Lycos.
Geruchten en later magere nieuwsberichten deden al enkele weken de ronde over de overname. Vóór die tijd overwoog Compaq de Internet-divisie onder te brengen in een zelfstandige dochter om een beursgang te maken. Daarmee wou het bedrijf profiteren van de overspannen Internet-aandelenmarkt.
Het uiteindelijke sluiten van de koop met CMGI gebeurde vandaag, slechts één dag nadat Altavista een reeks nieuwe diensten aankondigde. Overigens had Compaq de zoekmachine pas sinds vorig jaar in bezit toen het computerfabrikant Digital Equipment (DEC) overnam.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.