IBM nog steeds uit op overname Sequent

IBM onderhandelt met serverfabrikant Sequent Computer Systems over een overname. Het Amerikaanse dagblad The Wall Street Journal meldt dat een overeenkomst nabij is. Al enkele weken gingen er geruchten over een op handen zijnde overname.

Sequent fabriceert zware servers met Intel-processoren. Het voorziet deze van eigen technologie om meer geheugen en processoren te kunnen gebruiken dan standaard mogelijk is. Het gaat echter niet zo goed met het bedrijf als gevolg van de concurrentie. Vorige week lag de beurswaarde van Sequent nog op 640 miljoen dollar, terwijl de firma dit jaar een omzet van 840 miljoen dollar verwacht.
IBM zou Sequent dus voor een relatief lage prijs kunnen kopen. Bovendien menen analisten dat de technologie en producten van die serverfabrikant het portfolio van IBM aardig aanvullen. De geruchten leiden begin deze week tot een stijging van de aandelenkoers van Sequent met ongeveer 25 procent. Geen van beide bedrijven verstrekt echter commentaar op deze ontwikkelingen en berichten.
Sequent is al partner van IBM in het gezamenlijke Project Monterey. Dat initiatief omvat de ontwikkeling van een 64-bit Unix-variant, bestaande uit het samengaan van IBM's AIX, Sequents PTX en SCO's Unixware, die moet draaien op Intels aanstaande 64-bit processorarchitectuur (IA-64) alsook IA-32.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-30T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.