Consortium wil gevolgen millennium aanpakken

Een reeks IT-bedrijven heeft een consortium gevormd om de gevolgen van het millenniumprobleem te minimaliseren voor de IT-industrie. In deze groep bevinden zich Cisco Systems, Dell Computer, Motorola, Sun Microsystems, Hewlett-Packard, Unisys, AMD en nog 20 andere leveranciers.

De nieuwe organisatie heeft zichzelf getooid met de naam High Tech Consortium (HTC) en zal de middelen van zijn leden bundelen. Daarmee wil de groep informatie verstrekken over de millenniumparaatheid en bestendigheid van leveranciers en hun producten. Die informatie zal ook de producten van componentenfabrikanten omvatten, die onderdelen leveren aan de leden van het HTC.
Veel van die bedrijven maken namelijk al gebruik van dezelfde toeleveranciers. Dienstverlener Pricewaterhouse Coopers (PWC) heeft een onderzoek uitgevoerd maar drieduizend componentenproducenten die leveren aan twaalf HTC-leden. Uit dat onderzoek blijkt dat elk lid 20 tot 50 procent van zijn toeleveranciers 'deelt' met de andere leden.
Het HTC wil verder gestandaardiseerde hulpmiddelen en methodieken ontwikkelen om mogelijke storingen door het millenniumprobleem in te schatten en op te vangen. De verplichte HTC-bijdrage ligt op 15.000 dollar per lid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-30T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.