'Microsoft weerde geen concurrenten'

Microsoft heeft geen obstakels opgeworpen voor concurrenten die de markt der besturingssystemen willen betreden. Dit zei professor Richard Schmalensee gisteren tijdens de rechtszaak van het Amerikaanse ministerie van Justitie tegen Microsoft.

De econoom weerlegde hiermee de beschuldigingen van de aanklagers dat de software-fabrikant met 'roofdierprijzen' en anti-competitieve handelingen concurrenten van de markt stoot.
Microsoft-advocaat Michael Lacovara probeerde met de getuigenis van Schmalensee aan te tonen dat een monopolie van de onderneming een idee-fixe is. Rechter Jackson noemde Microsoft vervolgens een verlicht despoot, doelend op de dominante positie van het bedrijf.
Vandaag vindt waarschijnlijk het laatste getuigenverhoor plaats in deze slepende zaak. Schmalensee, die eerder in januari als getuige voor de rechtbank verscheen, heeft van Microsoft de opdracht meegekregen de ernstigste beschuldigingen uit de afgelopen maanden te weerspreken. De econoom aan de Massachusetts Institute of Technology in Boston, gaf eerder deze week aan dat gebruikers profiteren van de handelswijze van Microsoft. Hij zei verder dat de browseroorlog tussen Netscape en Microsoft nog niet ten einde is, waardoor er van een monopolie geen sprake kan zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-23T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.