Belgische IT'ers tevreden over loon

In België viert het fenomeen prestatiebeloning hoogtij. Ruim 55 procent van de automatiseerders kreeg het afgelopen jaar een loonsverhoging vanwege persoonlijke prestaties.

Het salaris van slechts 39 procent steeg op basis van algemene bedrijfspolitiek. Ongeveer 6 procent van de informatici kreeg te horen dat de werkgever de loonstop handhaaft. Dit blijkt uit de jaarlijkse salarisenquête van het Belgische informaticaweekbladData News.
Een grote meerderheid van de ondervraagden toonde zich 'nogal' tot 'zeer' tevreden met hun salaris. In bepaalde functies, zoals die van datacommunicatie- en netwerkspecialisten, is het percentage ontevredenen (32 procent) relatief hoog. In deze categorie zijn de lonen de laatste vier jaar gelijk gebleven. Ondanks de algemene tevredenheid was één op de drie Belgische automatiseerders vorig jaar actief op zoek naar een andere baan. In volgorde van belangrijkheid zijn de volgende elementen de voornaamste factoren die informatici van baan doen veranderen: een hoger loon, carrièremogelijkheden, bedrijfssfeer, sneller woon/werkverkeer en opleidingsmogelijkheden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-25T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.