Sterk vierde kwartaal Network Associates

Na uitvoerig overleg met de SEC (Securities and Exchange Commission) over de afschrijving van overnames heeft Network Associates eindelijk de financiële resultaten over het vierde kwartaal bekendgemaakt.

De nettowinst kwam uit op 56,7 miljoen dollar. Een jaar geleden werd er nog fors verlies geleden; 60,3 miljoen dollar. De omzet ligt ruim 37 procent boven het niveau van het vierde kwartaal van vorig boekjaar en komt uit op 272,2 miljoen dollar. De nettowinst over het hele jaar bedraagt 36,4 miljoen dollar bij een omzet van 990 miljoen.
Het overleg met de SEC heeft ertoe geleid dat Network Associates de afschrijving van investeringen in onderzoek en ontwikkeling met 169 miljoen dollar heeft moeten verminderen. Bij het bekendmaken van de financiële resultaten waarschuwde het management voor de resultaten over het eerste kwartaal van het nieuwe boekjaar. Uit de voorlopige cijfers blijkt dat deze lager liggen dan analisten verwachten. Met de eeuwwisseling voor de deur blijken bedrijven aanmerkelijk minder kooplustig te zijn, waardoor de omzet lager uitkomt dan voorspeld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-04-07T00:00:00.000Z Redactie Computable