Psion weer terug op de notebookmarkt

Gisteren introduceerde Psion de Series 5MX 'handheld'-computer, die de bestaande Series 5 gaat vervangen. Verrassender was dat de Britse bouwer van handheld-systemen weer een poging doet om een rol van betekenis te spelen op de notebook-markt.

De door Psion Enterprise ontwikkelde Netbook is bedoeld voor de zakelijke markt en moet het debacle met de MC400/600 van een paar jaar geleden doen vergeten. Het machientje wordt als de eerste echte mobiele netwerkcomputer gepresenteerd, die vanaf het begin Java ondersteunt.
Het gebrek aan dit laatste en het ontbreken van communicatie-mogelijkheden met het web en mobiele telefoons is er debet aan dat de Series 5 uiteindelijk niet datgene heeft gebracht wat werd verwacht. Met de 5MX lost Psion echter de schuld in die het sinds de introductie van de Series 5 (twee jaar geleden) heeft opgebouwd.
Zowel de Netbook als de Series 5MX draaien onder het besturingssysteem Epoc Release 5 van Symbian, een samenwerkingsverband van Ericsson, Motorola, Nokia, Matsushita en het voormalige Psion Software. De Netbook verschijnt pas eind dit jaar op de markt, terwijl een Engelse versie van de MX5 vanaf juli in de winkels ligt. Een Nederlandse versie wordt na de zomer op de markt gebracht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.