IA-64-fonds investeert in vijf bedrijven

Intel heeft de eerste vijf bedrijven onthuld die geld ontvangen van het vorige maand opgezette IA-64 Fund. Die financiële promotie-pot van 250 miljoen dollar moet software-ontwikkelaars steunen die programmatuur maken voor de aanstaande 64-bits Intel-processorarchitectuur (IA-64).

De vijf zijn Extricity Software, Monterey Design Systems, Speechworks International, TimesTen Performance Software en Webline Communications. Deze bedrijven krijgen elk een onbekend geldbedrag uit het fonds. Intel zegt toe dat het fonds binnenkort meer zal investeren.
De nu officieel gesteunde ontwikkelaars zijn elk bezig hun serverapplicaties te optimaliseren voor de 64-bit chiparchitectuur van Intel. Extricity werkt aan integratieprogrammatuur voor 'business-to-business'-toepassingen. Speechworks ontwikkelt telefoonspraaksystemen voor elektronische commercie. TimesTen heeft een databanktechnologie die in het systeemgeheugen draait. Webline biedt visuele samenwerkingssoftware voor e-handel. En Monterey levert geïntegreerde ontwerpsystemen voor de werkstationmarkt.
Daarnaast maakte Intel bekend dat nu ook Boeing en Enron International zich hebben gevoegd bij de bedrijven die geld stoppen in het IA-64 Fund. Die groep bestond al uit Compaq, Hewlett-Packard, SGI (voorheen Silicon Graphics), Dell, NEC, Smith Klein Beecham, Reuters, Sumitomo en de Bank of America. Intel zelf leverde 100 miljoen dollar aan het fonds, de overige 150 miljoen dollar is in onbekende verdeling afkomstig van die eerste lichting investeerders.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-23T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.