Storagetek: IBM laat met SAN-strategie

IBM gaat Storage Area Networks (SAN's) ondersteunen met diverse technologieën voor het platformonafhankelijk opslaan en aanbieden van bedrijfsgegevens. Volgens opslagspecialist Storagetek komt IBM echter zeker een jaar te laat met deze aankondiging.

Walt Hinton, strategie-hoofd bij Storagetek, wijst erop dat IBM bovendien een Virtual Storage Server gebruikt tussen de daadwerkelijke opslagsystemen en de switches en hubs van het netwerk. "Dat leidt zeer waarschijnlijk tot zowel hoge wachttijden en hoge kosten als schaalbaarheidsbeperkingen."
Die SAN-server van IBM is een aangepaste RS/6000 Unix-machine. Storagetek geeft er de voorkeur aan de 'intelligentie' te verwerken in de switch van het opslagsysteem, en niet in een aparte computer. Het bedrijf zegt al meer dan tweehonderd opslagnetwerken te hebben geïmplementeerd en dat het al sinds januari diverse SAN-applicaties levert.
IBM trekt zich deze kritiek niet zichtbaar aan en bestempelt SAN-technologie als 'de volgende golf in de IT-industrie.' James Vanderslice, vice-president bij de IBM technologiegroep, noemt SAN's "de digitale banken voor elektronische commercie-informatie." Daarom rekent hij SAN's tot de belangrijkste vooruitgangen in de IT sinds de opkomst van 'network computing'.
Het bedrijf schat dat tegen het jaar 2002 zeker 70 procent van alle middelgrote en grote bedrijven SAN's heeft geïmplementeerd in hun gang naar elektronische handel. IBM wil daarvoor de hardware (waaronder switches, opslagsystemen en ook Intel-servers), software (zoals de beheersoftware van dochter Tivoli) en dienstverlening leveren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-23T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.