NEC en Hitachi samen in geheugenchips

NEC en Hitachi gaan samenwerken aan de ontwikkeling van geheugenchips. Dit maakten de twee Japanse bedrijven gisteren bekend.

De fabrikanten bespreken nu nog de preciese voorwaarden van de samenwerking, maar het is mogelijk dat er tegen het einde van dit jaar een apart bedrijf wordt opgezet. Die gezamenlijk dochter zal het ontwerp, de ontwikkeling en de marketing van Dram-chips verzorgen. De productie zal vervolgens plaatsvinden in de bestaande fabrieken van NEC en Hitachi.
Begin volgend jaar willen de twee kersverse geheugenpartners beginnen aan het verenigen van hun productlijnen en merknamen voor Dram-chips. Deze vergaande samenwerking is onder meer ingegeven door de groeiende reeks recente allianties, overnames en fusies in de chipindustrie. De grootste hierbij was het lang getraineerde samengaan van chipgiganten LG Semicon en Hyundai Electronics.
Daarnaast erkennen zowel NEC als Hitachi de dringende noodzaak voor kostenbeheersing en schaalvoordeel in de productie van halfgeleiders voor computergeheugens. De bedrijven zijn daartoe min of meer gedwongen door de ingestorte prijzen voor geheugenchips.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.