Apple consumenten-laptop in gedrang

De goedkope consumenten-laptop die Apple naar verluidt volgende maand wil lanceren, loopt het gevaar geschrapt te worden. Dit op de valreep afblazen van het veelbelovende product zou voortkomen uit ontwerpproblemen met de draagbare Macintosh-computer.

Ingewijden geven verschillende meningen over deze berichten. Zo meldt de website MacOS Rumors op basis van diens eigen betrouwbare bronnen dat de zogenoemde P1 "absoluut niet geschrapt zal worden of later uitkomen". De Powerpage Website, die Powerbook-gerelateerd nieuws brengt, zegt echter dat diverse directieleden van Apple de nieuwe laptop willen schrappen.
De top van Apple hield afgelopen weekend een geheime bijeenkomst om het lot van de aanstaande machine te bepalen. De centrale vraag was of de P1 geschrapt of uitgesteld moest worden. Apple verstrekt geen commentaar op de vergadering of de verwachtingen voor de P1. Het bedrijf blijft bij de verklaring dat het rond het midden van dit jaar met een laaggeprijsde notebook voor de consument komt.
Analisten menen dat die computer een belangrijke stap is in de terugkeer van Apple. Namelijk de herintreding in de consumentenmarkt voor draagbare computers. De succesvolle iMac luidde al de terugkeer naar de consumentenmarkt in, waar Apple lange tijd leed onder het imago 'te duur'. Experts zeggen dat de fabrikant het huidige gat in zijn productreeks (G3, Powerbook en iMac) moet vullen om het vertrouwen in zijn wederopleving te behouden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.