IBM met raamwerk voor Storage Area Networks

IBM maakt vandaag bekend de komende drie jaar zwaar te gaan investeren in data-opslag. Big Blue komt met een raamwerk voor Storage Area Networks (SAN) dat bedrijven faciliteiten biedt voor opslag, beheer en toegang tot cruciale ondernemingsgegevens.

Het concern gaat uit van een centraal beheerde en beveiligde informatie-infrastructuur die toegang biedt tot allerlei typen gegevens verspreid over een groot aantal lokaties, ongeacht de nu binnen een bedrijf in gebruik zijnde technologieën of besturingssystemen. IBM zal hiervoor interconnectie-schema's, kopellingsvoorzieningen en geheugensystemen gaan aanbieden. Een doorsnee SAN zal uit meerdere geheugensystemen gaan bestaan, die ieder beschikbaar zijn voor meerdere servers, terwijl op dit moment meestal iedere server zijn eigen geheugensysteem heeft.
De behoefte aan opslag stijgt volgens analisten explosief sinds de doorbraak van Internet en de opkomst van goedkope harde schijven. IBM verwacht veel klanten te kunnen trekken voor een uitgebreide combinatie van diensten en hardware. De verwachting is dat de markt voor externe opslag buiten eigen computers zal verdubbelen tot ongeveer 20 miljard dollar in 2003, zo stelt onderzoeksbureau Dataquest.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-22T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.