Lotus Domino ondersteunt Microsofts COM

Tijdens DevCon 99, de Lotus-ontwikkelaars-conferentie in San Francisco heeft Lotus bekendgemaakt de gemeenschappelijke applicatie-services van Domino uit te zullen gaan breiden naar Microsofts Component Object Model (COM).

Met COM-ondersteuning in zowel de Domino Application Server als in de Notes R5 Client, krijgen de miljoenen ontwikkelaars die werken met COM-ondersteunende programmeertalen als Microsoft Visual Studio of Borlands Delphi nu ook toegang tot de in Domino aanwezige services. Volgens Lotus komt de ondersteuning later dit jaar beschikbaar.
Voorts maakte Lotus op DevCon bekend Lycos geselecteerd te hebben als portal voor Notes Release 5. Volgens de overeenkomst zal Lotus de Internet-tools en de inhoud van het Lycos Network beschikbaar gaan stellen op de desktop van Notes.
Meer nieuws van de conferentie betreft de integratie van Lotus FastSite met NetObjects Fusion, versie 2.0 van Domino Workflow en de introductie van Domino Runtime Services, waarmee mobiele gebruikers op Domino gebaseerde e-commerce applicaties kunnen downloaden en offline gebruiken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-22T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.