Sun en IBM integreren Java, XML en messaging

Sun Microsystems heeft een Java-technologie aangekondigd voor de uitwisseling van informatie tussen diverse applicaties over een netwerk. Dit maakte het bedrijf bekend op de Java One-conferentie die deze week plaatsvindt in San Francisco.

Dit message-georiënteerde middleware systeem, genaamd Java Message Queue, ondersteunt zowel traditionele web-applicaties en bandbreedte vragende diensten als videovergaderen en IP-telefonie (Internet Protocol). Java Message Queue zal dit najaar beschikbaar zijn. Het bevat een complete set C en C++ api's. Toekomstige versies ondersteunen ook XML en kunnen samenwerken met andere messaging-systemen, zoals MS MQ van Microsoft en de MQ-Series van IBM.
Eerder deze week maakte IBM bekend in de nieuwste versie van zijn MQ-Series (versie 5.1) XML en Java-gebaseerde messaging-mogelijkheden op te nemen. Het bedrijf ondersteunt de Application Messaging Interface, dat leden van de Open Applications Group onderschrijven als standaard middleware api voor integratie van applicaties. Daarnaast kan het ook samenwerken met Java Message Service en het toekomstige Common Message Interface, dat speciaal is onderworpen om berichtenverkeer te vereenvoudigen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.