Computerdivisies Siemens en Fujitsu fuseren

Fujitsu en Siemens hebben aan alle geruchten een einde gemaakt door te melden dat ze hun Europese computeractiviteiten gaan bundelen. Het nieuwe concern - Fujitsu Siemens Computers geheten - zal mainframes, servers en PC's ontwikkelen, fabriceren en verkopen.

Het beweert op de wereldwijde computermarkt de vijfde positie in te nemen en denkt door de krachtenbundeling door te kunnen stomen naar de top drie.
In de joint venture krijgen beide bedrijven elk een belang van 50 procent. Fujitsu Siemens Computers, dat volgens planning op 1 oktober zal beginnen, combineert de bezigheden van Fujitsu Computers Ltd en Siemens Computer Systems. Het Fujitsu-onderdeel draait een omzet van ruim vier miljard gulden en telt 1600 werknemers. De Siemens-groep heeft een omzet van rond de negen miljard gulden en biedt werk aan achtduizend mensen. Aan een verdere uitwerking van de fusieplannen wordt gewerkt.
Het Duitse bladWirtschaftswoche meldde begin mei dat Siemens en Fujitsu op PC-gebied samen verder wilden om concurrenten als marktleider Compaq, Dell, Hewlett-Packard en IBM aan te pakken. Siemens en Fujitsu hebben elk zo'n 5 à 6 procent van de PC-markt in Europa in handen. Het PC-fusiebedrijf zou op de tweede plaats achter Compaq terechtkomen, en in Duitsland met een marktaandeel van ruim 20 procent zelfs de toppositie bekleden. De fusieplannen blijken nu dus alle computersegmenten te omvatten. De twee bedrijven kennen elkaar al langer dan vandaag. Fujitsu levert bijvoorbeeld het hart van de Siemens-mainframes.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.