Explore zip virus teistert Internet

"I received your e-mail and I shall send you a reply ASAP. Till then, take a look at the attached zipped docs". Dit elektronische bericht heeft gisteren bij een aantal computergebruikers, waaronder bedrijven in Frankrijk, Duitsland en de VS de nodige schade aangericht aan de systemen voor elektronische post.

Dit virustype, een 'worm' genoemd omdat het zich niet vermenigvuldigt, komt waarschijnlijk uit Israel en draagt de naam Explore Zip worm. Computerexperts adviseren gebruikers berichten met bovenstaande booschap direct te verwijderen van het systeem en van het aanhangsel af te blijven.
Network Associates, een leverancier van antivirussoftware, klassificeert het virus als 'hoog risico' omdat het in zeer korte tijd op veel plaatsen en wijdverspreid de kop op stak. "Deze worm combineert de snelheid van Melissa met de vernietigende kracht van het Tsjernobyl-virus", meldt Wes Wasson, directeur bij de antivirusafdeling van Network Associates. "Het gevaar van deze worm is dat je in eerste instantie denkt te maken te hebben met een legitieme boodschap." Het aanhangsel, genaamd zipped_files.exe doet ook niet vermoeden dat je met een virus te maken hebt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-11T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.