Schade wormvirus strekt verder dan email

De computerworm Explore.exe, die vorige week voor beroering zorgde, heeft meer schade aangericht dan in eerste instantie was aangenomen. Het programma blijkt zich niet alleen te verspreiden via email-aanhangsels, maar ook over lokale bedrijfsnetwerken.

Dit meldt het Computer Emergency Response Team, een organisatie aan de universiteit in Pittsburgh die zich bezighoudt met beveilingszaken op computers.
Het Team waarschuwt bedrijven serieuze en kostbare maatregelen te treffen ter bescherming van aanvallen, nu blijkt dat computers geïnfecteerd kunnen worden zelfs als gebruikers verdachte email-aanhangsels niet openen. Als maar één geïnfecteerde machine bestanden deelt met andere computers in een netwerk, zal het virus proberen deze computers te infecteren en bestanden te wissen.
Het wormvirus dook eind vorige week plotseling op in Israël en verspreidde zich binnen twee dagen naar Europa en de Verenigde Staten. Het liet daarbij een spoor achter van vernietigde gegevens, met name op veelgebruikte Microsoft-programma's als Excel en Word. Hoe gevaarlijk dit programma is, bleek afgelopen vrijdag toen het gegevens vernietigde op de computer van de coo van Trend Micro, qua grootte de derde producent van antivirus-software van de VS. Network Associates, een andere grote producent van antivirus-software, meldde dat 60 procent van de driehonderd bedrijven die hun software gebruiken, geïnfecteerde computers hadden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.