Manugistics gaat zelfstandig door

Manugistics zegt niet te koop te zijn en zelfstandig een reorganisatie door te voeren. Hiermee roept de leverancier van toeleverancierketen-software een halt toe aan de overnamegeruchten die al weken de ronde deden.

De herstructurering houdt ondermeer in dat de huidige president William Gibson (niet de bekende cyberpunk-schrijver) aftreedt. Een opvolger moet binnen enkele weken gevonden zijn. Gibson blijft wel aan als voorzitter van de directieraad.
Daarnaast kondigt Manugistics nog een aantal wijzigingen aan in de bedrijfstop. Vice-president Joseph Broderick, verantwoordelijk voor de verkoop en dienstverlening aan klanten, en collega Keith Ernstice, van de wereldwijde consultancy-divisie, nemen ontslag.
Enkele weken geleden bevestigde Manugistics nog dat het onderhandelingen voerde met vooralsnog anonieme twee bedrijven over een eventuele overname. Woordvoerders zeggen nu dat die gesprekken zijn afgebroken nadat is gebleken dat geen van beide kandidaten de benodigde fondsen bezat om te investeren in nieuwe projecten waaraan Manugistics reeds is begonnen. Dit omvat ondermeer de uitbreiding van het productportfolio naar andere markten, waaronder toeleverancierketen-software voor de metaal-, de papier- en de afvalverwerkingsindustrie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.