AOL overwoog te kiezen voor Navigator

America Online (AOL) heeft na de overname van Netscape in november vorig jaar overwogen de Internet Explorer van Microsoft te laten vallen. In plaats hiervan zou AOL volledig overgaan op Netscape Navigator.

Dit bleek gisteren uit emails die de Microsoft-advocaat toonde tijdens het verhoor van David Colburn, topman van AOL. Colburn is de eerste Microsoft-getuige in de tweede ronde van de rechtszaak die het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft aangespannen tegen de softwarefabrikant.
Colburn meldde dat AOL de volledige overstap naar Netscape Navigator nooit heeft gemaakt. Sterker nog, de onderneming heeft dit zelfs niet overwogen, want een definitieve keuze voor Navigator zou kunnen betekenen dat AOL zijn positie op de Windows-desktop zou verliezen. Daarom verlengde de onderneming zijn contract met Microsoft tot 2001.
Ondanks de ontkenning van Colburn toonde Microsoft met de emails aan dat AOL de overstap wel degelijk heeft overwogen. Dit is van belang, omdat de aangeklaagde onderneming tracht aan te tonen dat de overname van Netscape door AOL voldoende concurrentie creëert in de markt, waardoor er geen sprak is van een Microsoft-monopolie. AOL heeft altijd aangegeven dat de overname van Netscape nodig was vanwege de bedrijfssoftware van dit bedrijf en niet vanwege de browser. Over dit laatste hebben de Microsoft-juristen nu twijfels weten te zaaien.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-15T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.