Consortium wil web-bestellingen versimpelen

Een groep creditcard-firma's, bedrijven met Web-winkels en ontwikkelaars van technologie voor online-betalingen, verenigd in het Electronic commerce consortium, maakt vandaag bekend dat de leden gezamenlijk een standaard ontwikkelen voor het afhandelen van elektronische handelstransacties.

Lid van het consortium zijn onder meer Microsoft, Dell, Compaq, IBM, Sun, America Online, Visa USA, Mastercard International, American Express, en veel bedrijven met een Web-winkel en aanbieders van 'elektronische portemonnees'.
De standaard die zij ontwikkelen, Ecml (Electronic Commerce Modelling Language) genaamd, moet het webwinkelen vergemakkelijken. Consumenten vullen één keer gegevens in als naam, adres en creditcardnummer. Vervolgens moeten ze deze e-portemonnee, die op een server wordt opgeslagen, kunnen gebruiken voor al hun aankopen via Internet. Nu moeten ze nog voor elke aankoop alle gegevens opnieuw invullen. Tot nu toe is e-portemonnee-technologie niet aangeslagen omdat webwinkels de benodigde data verschillend coderen. Ecml moet dat standaardiseren.
De verwachting is dat Ecml e-handel door die vereenvoudiging sterk zal bevorderen, want bijna eenderde van de kopers haakt nu af bij het invullen van de e-formulieren voor bestellen en betalen. Om de gegevens tegen misbruik te beschermen, zal Ecml in ieder geval de beveiligingsprotocollen SET (Secure Electronic Transaction, populair in Europa) en SSL (Secure Sockets Layer, succesvol in de VS) ondersteunen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-14T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.