Alpha komt uit in 0,18 micron technologie

Alpha's marketingdirecteur Jim Parsons van Compaq heeft verkondigd dat 's werelds snelste microprocessor in 0,18 micron technologie met koper-interconnecties zal worden geproduceerd.

Intel en Samsung produceren momenteel Alpha-processoren, maar deze bedrijven stappen nog niet over op koperverbindingen. IBM is in staat om de chips te gaan maken, maar Compaq en IBM doen hierover geen uitspraken.
Alpha-microprocessoren halen een kloksnelheid van 600 MHz in 0,35 micron technologie. Dat toont de superioriteit van hun micro-architectuur aan. Intels Pentiums halen dat niet, ook al is hun productietechnologie geavanceerder (0,25 micron). Op het gebied van drijvende-komma bewerkingen presteren Alpha's twee keer beter dan Intels chips. Alpha heeft echter een duwtje in de rug hard nodig. Intel stapt na de zomer over op 0,18 micron productie. Dat zal de Pentium III zeker naar 600 MHz tillen.
Compaq is zeer toegewijd aan Alpha. Compaqs divisie Tandem zal deze chips gaan gebruiken in plaats van Mips-processoren. In de nieuwe productietechnologie zal de kloksnelheid van de Alpha waarschijnlijk boven de gigahertz komen. Chip-analisten verwachten dat de Alpha nog zeker vijf jaar mee kan. De chip zal het in ieder geval kunnen opnemen tegen Intels Merced, die voor volgend jaar zomer op stapel staat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-14T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.