Intel heroverweegt geheugenstrategie

Intels topman Graig Barrett heeft verklaart dat de chipfabrikant niet koppig zal vasthouden aan chipsets voor rambus dram werkgeheugens. Als het nodig is zal Intel ook voor een interface zorgen met de zogenaamde PC133 sdrams, een tragere geheugentechnologie.

PC133 sdrams zijn echter door de vertraging van de rambus-drams en chipsets voorlopig de snelste werkgeheugens - en veel goedkoper dan de door Intel gesteunde rambus-standaard.
De PC133 sdrams die deze maand worden geïntroduceerd, bieden PC-fabrikanten een alternatief. Deze werkgeheugens zijn de opvolgers van PC100 sdrams die tegenwoordig in de meeste PC's zitten. Voor Intel komt dit uiterst ongelegen, want het dreigt de marktacceptatie van rambus geheugens sterk te vertragen. Intel verwacht wel dat rambus werkgeheugens en begeleidende chipsets in september klaar zijn. De echte concurrentie voor rambus drams zal komen van double data rate-2 sdram's. DDR-drams hebben concurrerende snelheden en vormen een open standaard; in tegenstelling tot rambus drams hoeven fabrikanten van geheugenchips er geen licentiegelden voor te betalen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-14T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.