Ex-Compaq managers starten Internet-bedrijf

Opnieuw heeft een groep voormalige directeuren van Compaq een nieuw bedrijf het levenslicht doen zien: Officedomain. Ceo van de onderneming is Dough Pushard, tot voor kort vice-president netwerkprodukten van Compaq.

Pushard heeft zich voor de financiering tot zijn oud-collega's gewend. Dat levert een tableau met bekende namen op: Rod Canion en Jim Harris, beide mede-oprichters van Compaq, en John McHale. Die was oprichter van NetWorth (thans een Compaq-divisie) en van NetSpeed, nu een onderdeel van Cisco. Pushard hoopt zijn financiers binnen drie of vier jaar te verblijden met een omzet van meer dan 100 miljoen dollar.
Officedomain gaat de markt op met Messageasap, software voor het automatisch doorsturen van telefoongesprekken, faxen en mails van de huidige adressen naar de site van Messageasap. Gesprekken en tekst kunnen vervolgens met een normale Web browser opgehaald worden, vanaf elke plek op de wereld.
"We hebben flink wat Europese klanten", aldus Pushard, "en onze software bespaart ze een hoop geld. Telefoonkosten worden daar immers per minuut betaalt". Officedomain bereikt die besparing onder meer door gesprekken in een ratio van 8:1 te comprimeren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-11T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.