Ruim vijfhonderd banken doorstaan 2000-test

Meer dan vijfhonderd banken uit negentien landen met 34 nationale en internationale betalingssystemen hebben het afgelopen weekend een zware millennium-test doorstaan. De estafette begon vrijdagavond in Japan en Australië, en eindigde zondagmiddag in New York.

De test richtte zich met name op Chips, het Clearing House Interbank Payments System, dat per dag meer dan 1,3 biljoen (1.300 miljard) dollar aan transacties verwerkt. Voor de test werden de computers op maandag 3 en dinsdag 4 januari 2000 gezet, de eerste werkdagen van het derde millennium. Elk van de deelnemende banken is al jaren bezig de interne computersystemen millennium-bestendig te maken. In deze test ging het er vooral om te controleren of die aanpassingen door de andere computers in het netwerk ook werden begrepen.
"Je plant voor het slechts denkbare scenario en hoopt er vervolgens het beste van", aldus Euan Sellar, woordvoerder van Swift, de Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunications. De succesvol verlopen test "laat zien dat de pijpleidingen van de internationale financiële wereld klaar zijn voor het jaar 2000", zegt George Thomas, senior vice-president van de Chips-banken. Ook de Deutsche Bank en de Commerzbank lieten via hun woordvoerders weten tevreden te zijn over het verloop van de test.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-14T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.