Asic-fabrikant Zilog koopt ontwerpbureau

Chipfabrikant Zilog neemt Seattle Silicon over, een ontwerpbureau op het terrein van analoge/digitale signalen. Dit is de eerste overname van Zilog, maker van de legendarische Z80-processor, een van de eerste 8-bits processoren, sinds dit bedrijf zich vorig jaar helemaal is gaan toeleggen op specifieke Asic-chips.

De overeenkomst, waarmee enkele miljoenen dollars gemoeid zijn, helpt Zilog bij de bouw van het SOC-ontwerp (System On a Chip) en zal grote invloed hebben op toekomstige product-ontwikkelingen, zo stelt president-directeur Curtis J. Crawford.
Zilog heeft vorige jaar enkele productlijnen afgestoten, waaronder die van een Internet-settopbox, om zich meer te kunnen richten op de levering van halfgeleiders in hoge-volume markten, zoals communicatie- en consumenten-producten. Dat leidde in eerste instantie tot uitbesteding van assemblage-afdeling en het opgeven van 384 arbeidsplaatsen in een Filippijnse fabriek.
Met de overname van Seattle Silicon beschikt het bedrijf in één klap over kennis op het gebied van het combineren van analoge en digitale randapparaten met micro-controllers. Het overgenomen bedrijf bouwt allerlei SOC-devices voor applicaties als alarmapparatuur en systemen voor raketgeleiding.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-04-07T00:00:00.000Z Redactie Computable