Intel zet serienummers in Pentium III

Intel onthult een nieuwe beveiligingsmogelijkheid voor zijn Pentium III-processoren, voorheen bekend onder de codenaam Katmai. Die nieuwe chips bevatten een ingebed serienummer. Dat maakt het systeem en de gebruiker eenvoudiger te identificeren op een netwerk.

Het digitale serienummer is bedoeld als versterking voor de bestaande beveiligingstechnieken van elektronische transacties, zoals wachtwoorden en encryptie. Deze individuele nummers zijn aanvankelijk alleen beschikbaar in de nieuwe Pentium III-chips. Een woordvoerder van Intel verklaart dat deze beveiliging op termijn ook overgaat naar de slanke Celeron-processoren.
Daarnaast voegt Intel een hardwarematige nummergenerator toe aan zijn chips. Die kunnen 'random' getallen genereren voor sterkere encryptiemogelijkheden. De woordvoerder ontkent echter eerdere berichten dat de processorproducent een encryptiechip ontwikkelt. De nummergenerator werkt samen met een groot aantal reeds beschikbare encryptie-applicaties door een lukrake reeks getallen te leveren voor het softwarematig coderen van versleutelingsalgoritmes.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.