IBM zet 'Baan-implementatiefabriek' op

De Global Services divisie van IBM heeft een overeenkomst gesloten met het Nederlandse Baan. IBM gaat in Atlanta (GA) een zogenoemde implementatiefabriek opzetten. Computersystemen worden daar geconfigureerd inclusief erp-, front office- en voorraadketen-software.

Het contract met Baan is de eerste in z'n soort, maar IBM heeft al bekend gemaakt ook met andere leveranciers dergelijke mogelijkheden te onderzoeken. Binnen afzienbare tijd zal een zelfde productiefaciliteit worden opgezet in Kopenhagen.
Ondertussen heeft de Nederlandse erp-leverancier ook een overeenkomst gesloten met Bull. Laatstgenoemde biedt de Baan-software in lease aan gebruikers. Bull krijgt hierdoor ook het recht om de software wereldwijd te verkopen.
De zojuist gesloten overeenkomsten en het feit dat Oracle, zelf ook een erp-leverancier, goede financiële resultaten heeft gemeld, hebben een positieve invloed op Baan. De markt krijgt weer vertrouwen in dit Nederlandse beursfonds. Na de enorme terugval van het aandeel de afgelopen maanden staat het nu weer in de belangstelling.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.