Windows zonder browser vindt web-pagina's

De advocaten van Microsoft hebben gisteren in de rechtbank proberen aan te tonen dat de browser Internet Explorer niet te verwijderen is uit het besturingssysteem Windows.

Advocaat Steven Holley vroeg overheidsgetuige Edward Felton, professor aan de univesiteit van Princeton, de Explorer te verwijderen en vervolgens over Internet te surfen. Toen Felton toch enkele pagina's bereikte, gaf Holley tevreden aan dat er kennelijk nog browser-functies aanwezig waren. Volgens hem toont dit aan dat de Explorer niet volledig te verwijderen is en dus een integraal onderdeel uitmaakt van Windows.
Het al of niet kunnen verwijderen van de bladeraar is een essentieel vraagstuk tijdens de rechtszaak van het Amerikaanse ministerie van Justitie tegen Microsoft. De aanklagers beweren dat Microsoft Internet Explorer heeft toegevoegd aan Windows, om zo zijn dominante positie op de markt van de besturingssystemen te misbruiken en uit te breiden naar die van de browsers. Microsoft zegt dat de browser een geïntegreerd onderdeel uitmaakt van Windows.
Felton getuigde eerder in deze zaak en demonstreerde vorig jaar een programma waarmee hij de Explorer verwijderde uit Windows. Microsoft zegt echter dat de professor de browser niet verwijdert, maar verstopt. Eerdere pogingen van het bedrijf om dit aan te tonen, liepen vorig jaar op een mislukking uit, doordat medewerkers zichtbaar hadden geknoeid met de video. De demonstratie van gisteren was geloofwaardiger.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-11T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.