Adoptie van CMM blijft traag verlopen

Softwarebedrijven boeken over het algemeen traag vooruitgang in het verbeteren van de kwaliteit van hun systeemontwikkelproces. Dit ondanks het nieuws dat acht bedrijven onlangs de hoogste CMM-graad (Capability Maturity Model) wisten te bereiken.

Volgens de onderzoekers zijn millennium-klussen, de massale gang naar Internet en het succes van standaardpakketten de oorzaak van deze trage adoptie van proceskwaliteit.
In totaal zijn er momenteel twaalf systeemontwikkelorganisaties die hun softwareproces beheersen volgens het vijfde CMM-niveau. Dit betekent dat sprake is van een goed gedefinieerd, dynamisch en geoptimaliseerd systeemontwikkelproces. Bedrijven die dit niveau bereiken, zijn in staat op een betrouwbare en voorspelbare manier software van hoge kwaliteit te ontwikkelen.
Hoewel het aantal 'niveau vijf'-organisaties nog klein is, mag de toename van acht naar twaalf spectaculair genoemd worden. Onderzoek van Meta toont echter aan dat deze trend weinig enthousiasme in de markt teweeg brengt. In 1998 is de toename van het aantal bedrijven dat zijn softwareproces verbetert met slechts 2 procent gestegen. Toch verwacht Meta dat het aantal softwarebedrijven op CMM-niveau drie of vier jaarlijks met 30 tot 40 procent stijgt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.