Betrouwbaarheid Microsoft-getuige dubieus

Het Amerikaanse openbaar ministerie heeft in de rechtszaak tegen Microsoft de vloer aangeveegd met getuige Gordon Eubanks. De voormalige topman van Symantec werd door Microsoft opgevoerd als getuige.

Tijdens het verhoor door de Microsoft-advocaten was hij een en al rust en vertelde hij dat zijn onderneming nooit last heeft gehad van enige druk door de software-ontwikkelaar. Hij bevestigde de bewering dat de ontwikkeling van besturingssystemen met de dag kan veranderen. DOS heeft het bijvoorbeeld moeten afleggen tegen systemen met een grafische interface als MacOS en Windows. Ook noemde hij de impact van Linux op het doorbreken van de Windows-monopolie.
Enkele uren later moest hij echter uit een ander vaatje tappen, toen de advocaten van het openbaar ministerie hem aan de tand voelden. Zij kwamen met documenten waaruit bleek dat Microsoft wel degelijk een soort van 'natuurlijke monopoliepositie' innam en dat bedrijven die voor hun kozen bepaalde privileges kregen. Symantec zou daar ook toe behoren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-17T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.