Belangrijkste systemen EC klaar voor 2000

De Europese Commissie zegt het jaar 2000-probleem in de meest belangrijke computersystemen onder controle te hebben. IT-directeur Fernando de Esteban verwacht wel dat enkele kleinere, niet kritische installaties het bij de eeuwwisseling zullen laten afweten.

De centrale computerafdeling van de EC had het oplossen van het millennium-probleem voor dit jaar als hoofddoel gesteld, maar was er volgens De Esteban al vanaf 1997 mee bezig.
Het grootste probleem was uiteindelijk de documentatie. Vooral oudere systemen waren slecht gedocumenteerd, waardoor moeilijk te achterhalen was waar men fouten kon verwachten. "Dit is onszelf te verwijten, want bij het ontwikkelen van deze systemen hebben we nagelaten goede handleidingen te maken", aldus de IT-directeur.
De strategische systemen die in ieder geval niet voor verrassingen zullen zorgen zijn onder meer het Syncom 2 budgetsysteem en Comex, het systeem voor uitwisseling van statistische gegevens. Dat Syncom 2 geen problemen zal geven is niet zo verwonderlijk, want dit is jaar 2000-compatibel ontwikkeld. Ook de systemen voor agrarische statistieken, regionale- en agrarische fondsen, douane en (natuurlijk) het eigen salarissysteem doorstonden de test.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-06-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.