Intel bereidt mobiele Dixon-chip voor

Intel lanceert maandag tenminste vijf nieuwe processoren voor mobiele computers. Deze reeks chips omvat ondermeer de eerste mobiele Celerons en één van de meest geavanceerde Pentium II-processoren tot op heden.

De nieuwe Pentium II voor notebooks draagt de codenaam Dixon en draait op kloksnelheden van 300, 333 en 366 MHz. Deze processor is voorzien van 256 kilobyte Level 2 cache-geheugen dat direct op de chip is geplaatst. Cache-geheugen is geïntegreerd, waardoor het algehele prestatieniveau toeneemt ten opzichte van de huidige Pentium II-processoren. Die hebben weliswaar 512 kilobyte aan cache-geheugen, maar dat bevindt zich 'naast' de processor in plaats van er direct bovenop waardoor ze minder snel communiceren met hun cache.
Tot deze nieuwe productreeks, de Pentium II PE (Performance Enhanced), behoort ook de lichtere Celeron-chips voor notebooks. De nieuwe Celerons halen rekensnelheden van 266 en 300 MHz.
Verder lanceert Intel in het derde kwartaal van dit jaar de Coppermine-processor. Dit is een geïntegreerde versie van de aanstaande Pentium III, voorheen bekend onder de codenaam Katmai. Van concurrent AMD verschijnt in de eerste helft van dit jaar deSharptooth, een tegenhanger voor de Coppermine.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1999-01-22T00:00:00.000Z Redactie Computable